Naše usluge
Konzervativna stomatologija

Konzervativna stomatologija temelji se na prevenciji, dijagnostici, liječenju i popravcima zuba oštećenih karijesom. Cilj konzervativne stomatologije su zdravi, lijepi, funkcionalni i estetski uređeni zubi.

Kompozitni ispun je nadoknada zubnih tkiva oštećenih karijesom. Nekadašnja upotreba amalgamskih tzv. sivih plombi u savremenoj stomatologiji je prošlost. Danas ovu problematiku u cijelosti rješavaju kompozitni materijali odnosno bijele plombe, kod kojih se postiže visoka estetika i funkcionalnost.

Savremena stomatologija, pored uobičajene plombe nudi i kombinaciju bezmetalne keramike, odnosno porculanske inlay i onlay plombe koje se rade u zubnotehničkom laboratoriju, a pružaju savršenu fukncionalnost i estetiku.

Endodoncija je dio stomatologije koji podrazumijeva liječenje zubnih kanala, vađenje živca ili u ekstremnim slučajevima vađenje korijena zuba. Radi se prije svega o tretiranju tzv. zubne pulpe koja se nalazi u samom kanalu zuba, dok se kanal nalazi u svakom korijenu.

home
home
Naše usluge
Estetska stomatologija

Estetska stomatologija namijenjena je svima koji svoj osmijeh žele učiniti ljepšim. Njen je rezultat je prelijep novi osmijeh, koji sigurno neće proći neprimjećen.

Postoje razne metode kojima možemo učiniti prirodne zube još ljepšima, a neke od tih su lasersko izbjeljivanje zuba gdje postižemo da zubi dobiju par nijansi svjetliju boju i dobivamo tzv. Hollywoodski osmijeh.

Zubnim nakitom takođe možemo još više istaknuti svoje zube i dati posebnost osobi koja ga nosi.

Skidanje naslaga i mrlja sa zuba (AIR-FLOW pjeskarenje zuba) je takođe jedna od metoda gdje dobivamo prelijepi bijeli izgled zuba.

Dr Kamenica
Naš tim
Sretni i zadovoljni
Iskustva pacijenata
Upute za pacijente