Solo navlaka na implantatu

Nedostatak stalnog zuba dvojke uspjeli smo nadoknaditi ugradnjom implantata i navlake na implantatu. Rezultat možete vidjeti na snimku, odlična funkcija i estetika. Pacijentica ima savršene ostale zube tako da smo uspjeli sa implantatom i navlakom uraditi to da ne brusimo njene ostale zube da bi se uradila protetska nadoknada zuba.

Metalo-keramičke navlake

Jedna velika transformacija koju smo uradili sa metalo-keramičkim navlakama. Pacijent se javio sa izuzetno destruisanim zubima i željom za fiksnim riješenjem tj. navlakama. Pristupili smo endodontskom liječenju zuba, ojačanjima zuba u vidu kočića te izradi metalo-keramičkih navlaka. Izuzetan rezultat vidite na slici a naš pacijent je sada dobio funkcionalan i lijep osmijeh.

dr kamenica Gorazde
Fantastičan osmijeh sa totalnom protezom

Dobra TOTALNA PROTEZA odlikuje se ne samo estetskim izgledom već i funkcijom. Naša doktorica Nisveta prezentira jedan od naših radova gdje možete vidjeti sve ono kako jedna dobra totalna proteza treba da izgleda. Hvala našem pacijentu na saradnji i dozvoli snimanja.

Prelijepi novi osmijeh

Pacijentica je došla u našu ordinaciju sa željom da uradi zamjenu starog protetskog rada - metal keramičkih navlaka koje su joj zbog dugogodišnjeg nošenja izazivale upale gingive i bolove, a i sam estetski izgled navlaka je bio jako narušen. Kliničkim i rendgenskim pregledom dijagnosticirali smo zube koji se moraju endodontski liječiti, jako upaljenu gingivu - meso i neodgovarajući zagriz. Pristupili smo skidanju starih navlaka i izradi privremenih navlaka koje je pacijentica nosila dok se cjelokupan proces liječenja i izrade novih navlaka nije uradio. Dakle pacijentica skoro niti jednog dana nije bila krezava. Pristupili smo zatim endodontskom retretmanu i liječenju zuba gdje smo osigurali da imamo minimalno problema kada na red dodje protetski dio i navlake. Dobra endodontska priprema zuba kao i parodontološka je najvažniji dio našeg posla kod ovakvih radova. Parodontološki smo riješili problem sa gingivom tako što smo uradili gingivektomiju sa osteotomijim - skidali smo kost i oštećenu gingivu da bi dobili zdrav potporni sistem - parodoncijum, zdrave desni a samim tim i jako dobar rad. Na kraju smo uradili protetski dio, nove navlake, koje možete se uvjeriti putem slika izgledaju jako dobro.

dr kamenica Gorazde
Prikaz rada iz naše ordinacije

Pogledajte samo ovaj osmijeh koji smo uradili. Jako smo ponosni na njega! A da bi došli do ovakvih rezultata pročitajte u nastavku šta je sve bilo potrebno uraditi... Prikaz rada iz naše ordinacije jednog zahtjevnog slučaja gdje su timski učestvovali skoro svi doktori i specijalisti iz naše ordinacije. Pacijentica se javila sa željom da zamijeni stare dotrajale metal-keramičke navlake za bezmetalne cirkon-keramičke navlake. Kliničkim pregledom smo ustanovili jako loše stanje navlaka ali i okolnih struktura prvenstveno gingive - mesa. Zatim smo prešli na digitalno snimanje zuba (2D OPG, RVG, 3D CBCT) koje prakticiramo u našoj ordinaciji za svaki rad koji radimo. Ispod starih navlaka smo zatekli alarmantno stanje - veliku cistu (nakupina "gnojne tečnosti") iznad desne jedinice koja prominira da ugrozi i desnu dvojku. Stanje kosti je takođe bilo u jako lošem stanju. Pristupili smo timskom radu naših doktora, od endodontskog tretmana (liječenja) zuba, hirurškog uklanjanja ciste, parodontološkog zbrinjavanja potpornih struktura do finalnog protetskog rada. Dobrom dijagnostikom, analizom i pristupu problemu kao i znanjem riješili smo veliki problem jednoj mladoj, finoj djevojci kojoj želimo da je rad posluži jako dugo ako Bog da. Dobra priprema kao i uvijek ma koliko zahtjevala vremena, truda i odricanja znači samo jedno - dobar rad! Motivacija pacijenta, obuka o održavanju ovakvih protetskih radova uz obavezne kontrolne preglede za nas su imperativ, jer samo zajednički možemo obezbijediti dugoročnost kompleksnih rehabilitacija.

dr kamenica Gorazde
Naš pacijent iz Austrije

Predstavljamo vam još jedan u nizu komplikovanih radova koji smo radili. Pacijent iz Austrije je došao u našu ordinaciju sa željom za ljepšim osmijehom i funkcijom. 2D OPG snimkom kao i RVG snimkom smo dijagnosticirali loše endodontski izliječene zube sa infekcijom u kanalu korijena, upaljenu gingivu - meso, kao i pogrešan zagriz uzrokovan lošim kompozitnim ispunima. Boja zuba je bila jako tamna - žuta usljed konzumacije kafe i cigareta. Pristupili smo endodontskom tretretmanu i liječenju zuba, parodontološki riješili problem sa gingivom, uradili ojačanja zuba, laserski izbijelili pacijentove donje zube i uradili cirkon keramičke navlake na gornjim zubima. Imitirali smo što vecu prirodnost zuba, namjerno ostavljen incizalni brid jedinice duzi - nejednaki prednji zubi - jedinice Cijeli proces smo uradili i jako smo ponosni za nepunih 14 dana! Ovaj put imali smo sve na raspolaganju, motivisanost i uslove kod pacijenta, dobar i strucan tim i izvrsnu saradnju sa tehnikom. U takvim okolnostima, moguce je dobiti visokokvalitetan rad i za 14 dana. Pacijent je prezadovoljan svojim novim osmijehom i nije mogao skriti zadovoljstvo i osmijeh.

dr kamenica Gorazde
Cirkon keramičke krunice

Uvijek smo za zdrav, lijep i prirodan osmijeh a opet blistavo primjetan i očaravajući! To smo ovaj put postigli sa bezmetalnim CIRKON KERAMIČKIM KRUNICAMA.

Naša pacijentica je prezadovoljna. Ostavila nam je i čestitku koju možete vidjeti na našem facebook profilu, a ujedno možete vidjeti i izgled zuba prije. Uradili smo dobar posao.

dr kamenica Gorazde
Metal keramičke navlake

Još jedan prelijep osmijeh iz naše ordinacije sa metal keramičkim navlakama na koji smo ponosni. Pored funkcije imamo i savršen osmijeh, izabrali smo svjetliju nijansu zuba koja savršeno pristaje našoj pacijentici. Svaki naš rad odlikuje se temeljnom pripremom i dobrim planiranjem. Pristupili smo timskom radu naših doktora, od endodontskog tretmana (liječenja) zuba, parodontološkog zbrinjavanja potpornih struktura do finalnog protetskog rada. Dobra priprema kao i uvijek ma koliko zahtjevala vremena, truda i odricanja znači samo jedno - dobar rad!

dr kamenica Gorazde
Totalna proteza

Fantastičan blistavi osmijeh sa TOTALNOM PROTEZOM!

Da, i to je moguće! Samo pogledajte ovaj osmijeh!

Cirkon na zubu

Jedan mali detalj i ukras na zubu - cirkon. Najčešće zubnim nakitom želimo naglasiti ljepotu osmijeha i dati mu osobnu crtu. Lijep osmijeh je ono što uvijek zapamtimo vezano uz neku osobu. Zubnim nakitom također možemo istaknuti ljepšu stranu osmijeha ili prikriti neku nesavršenost.

dr kamenica Gorazde
Most na implantatima

Most na implantatima - ALL-ON-4 implantološko riješenje, prikaz slučaja iz naše ordinacije. Radili smo fiksni most - navlake na četiri implantata tzv. ALL-ON-4 metodu. Fiksni zubni most ovom metodom se postavlja na bezubu gornju ili donju vilicu na četiri implantata čime dobivamo potpunu stabilnost, funkciju i estetiku.

Još jedan zadovoljan pacijent iz naše ordinacije.

Nevjerovatna transformacija

Jedna nevjerovatna transformacija koju smo uradili u našoj ordinaciji. Postigli smo savršenstvo sa metal keramičkim navlakama, potpuno prirodan lijep izgled zuba uz savršenu funkciju.

Osmijeh naše pacijentice sve govori.

dr kamenica Gorazde
HIT među malim pacijentima

Novi HIT među našim malim pacijentima - kompozitne plombe u boji izgledaju bas cool, dječaci i djevojčice u našoj ordinaciji su oduševljeni.

dr kamenica Gorazde
Izbjeljivanje zuba

Izbjeljivanje zuba - prije i poslije

dr kamenica Gorazde
Riješavamo i jako teške slučajeve

Izuzetno loše stanje zuba nakon skidanja starih navlaka. Stanje nakon svih naših zahvata možete da vidite na slici. Radi se o metal keramičkim navlakama.

dr kamenica Gorazde
Cirkon keramičke krunice

Cirkon keramičke krunice koje smo radili u našoj ordinaciji, spoj najboljeg estetskog i funkcionalnog riješenja koje možete dobiti što se tiče navlaka - krunica u stomatologiji.

dr kamenica Gorazde
Lom zuba kod djeteta

Fraktura - lom zuba kod djeteta. Riješili smo uspješno slučaj.

dr kamenica Gorazde
Metal keramičke navlake

Prelijepa transformacija osmijeha naše pacijentice sa metal keramičkim navlakama. Njena sreća na kraju je bila beskrajna. Estetika i funkcija u potpunosti zadovoljene.

dr kamenica Gorazde
Sretni i zadovoljni
Iskustva pacijenata
Upute za pacijente